Копија на Почетна

НАСТАНИ

По повод 30. годишнина на независноста – нова книга на проф. Докмановиќ

По повод 30. годишнина на независноста, денеска во Скопје беше промовирана книгата „Сами на своето – кратка историја на македонската независност (1990-1993)“ од Мишо Докмановиќ, редовен професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје.

Правниот факултет „Јустинијан Први“ со гордост објавува повик за Лидерска академија за развој (ЛАД)

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во партнерство со Институтот за демократија (ИДСЦС) и во соработка со Центарот за демократија, развој и владеење на правото на Универзитетот Стенфорд  отвора…

Виртуелната промоција на книгата „Балкански наследства – Долгата сенка на конфликтот и идеолошкиот експеримент во Југоисточна Европа“

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје има особена чест и задоволство да Ве покани на виртуелната промоција на книгата „Балкански наследства – Долгата сенка на…

Правниот факултет ’Јустинијан Први’ при Универзитетот ‘Св. Кирил и Методиј’ во Скопје го освои второто место во светот на писмениот дел од студентскиот натпревар по меѓународно право ‘Phillip C. Jessup International Law Moot Court Competition‘

Студентската екипа од Правниот факултет „Јустинијан Први” при Универзитетот ‘Св. Кирил и Методиј’ во Скопје во состав: Елена Јаман, Соња Анастасова, Христијан Зафировски, Виктор Кочински…