Настани1

Покана за турнир во шах

Покана за турнир во шах

За подетални информации поврзани со настанот преземете ТУКА …
Read More
ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXIII Ораторска вечер ,,Иво Пухан”

ЈАВЕН ПОВИК за учество на XXIII Ораторска вечер ,,Иво Пухан”

Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” Правен факултет ,,Јустинијан Први” во Скопје Организациониот одбор на Ораторската вечер ,,Иво Пухан” објавува …
Read More
Отворен ден на УКИМ

Отворен ден на УКИМ

Ве очекуваме на штандот на Правниот факултет “Јустинијан Први”! За подетални информации кликнете тука! …
Read More
VIS MOOT TEAM - отворен повик за студенти на трета година правни студии и втор циклус студии

VIS MOOT TEAM – отворен повик за студенти на трета година правни студии и втор циклус студии

Тимот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје за меѓународна трговска арбитража, под менторство на проф. д-р Тони Дескоски, објавува …
Read More
Frankfurt Investment Arbitration Moot - отворен повик за студенти на втора и трета година правни студии и втор циклус студии

Frankfurt Investment Arbitration Moot – отворен повик за студенти на втора и трета година правни студии и втор циклус студии

Тимот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје за инвестициска арбитража се проширува. Искористете ја можноста да бидете дел од …
Read More
СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ПРВ И ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ПРВ И ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА

СООШТЕНИЕ за пријавување испити за прв и втор циклус јунска сесија Распоред за пријавување испити јуни 2019 …
Read More
Iustinianus Primus Law Faculty Master Class Event

Iustinianus Primus Law Faculty Master Class Event

Кликнете тука за подетални информации за настанот …
Read More
Упис на семестар за трет циклус на студии - докторски студии.

Упис на семестар за трет циклус на студии – докторски студии.

Почитувани, Студентите кои запишуваат II, IV и VI семестар треба да донесат пријавен лист за запишување семестар, лист за заверување на …
Read More
Тркалезна маса

Тркалезна маса

На 8.2.2019 година, на Правниот факултет “Јустинијан Први” во Скопје се одржа тркалезна маса. За повеќе информации кликнете на самиот …
Read More
СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС И ЗАВЕРКА НА СЕМЕСТАР 2019 година

СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС И ЗАВЕРКА НА СЕМЕСТАР 2019 година

Почитувани студенти, Соопштенијата за упис и заверка на семестар додипломски и постдипломски студии може да се превземат подолу. Соопштение за …
Read More
КОМЕНТАР НА ЗАКОНОТ ЗА КРИВИЧНАТА ПОСТАПКА - ДОСТАПЕН ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

КОМЕНТАР НА ЗАКОНОТ ЗА КРИВИЧНАТА ПОСТАПКА – ДОСТАПЕН ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

Изминатите три години Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Правниот факултет „Јустинијан Прави“ работеа на првиот Коментар на Законот за кривичната …
Read More
СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА СТУДИИ ОД ВТОР ЦИКЛУС ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА (втор уписен рок)

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА СТУДИИ ОД ВТОР ЦИКЛУС ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА (втор уписен рок)

СООПШТЕНИЕЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА СТУДИИ ОД ВТОР ЦИКЛУС ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА(втор уписен рок)Oбјавени се cлободни места за запишување студенти …
Read More
Втор уписен рок за студенти на втор циклус студии

Втор уписен рок за студенти на втор циклус студии

Согласно  Конкурсот за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во …
Read More

XXII Ораторска вечер ,,Иво Пухан” традиционално се одржa на 6 декември, 2018 година, со почеток од 19 часот. На финалето настапија 10 говорници, студенти на Универзитртот Св. Кирил и Методиј.

За победник беше прогласен апсолвентот на правни студии Нинослав Нанков кој учествуваше со говорот на тема “Црни Тоги” – текст …
Read More

Поканата и програмата за овогодинешното одбележување на Денот на нашиот Факултет

Настаните ја вклучуваат 22-рата Ораторска вечер што ќе се одржи на 6.12.2018 (четврток) со почеток во 19:00 часот. Правниот факултет „Јустинијан Први“ …
Read More
Проф. д-р Каролина Ристова Астеруд и доц. д-р Христина Рунчева-Тасев „Научно истражувачка етика

Проф. д-р Каролина Ристова Астеруд и доц. д-р Христина Рунчева-Тасев „Научно истражувачка етика

„Проф. д-р Каролина Ристова Астеруд и доц. д-р Христина Рунчева-Тасев „Научно истражувачка етика“ дел 70% прв термин 21 февруари (Четврток) …
Read More

ДОГОВОРНО ПРАВО: ТЕРМИНИ ЗА ПОСЕТА НА ГРАЃАНСКИ СУДЕЊА (СТАТУС 26.11.2018)

Во прилог се дадени термините за посета на граѓански судења пред Основниот суд Скопје 2 Скопје, за студентите кои ја …
Read More

ДОГОВОРНО ПРАВО: ТЕМИ ЗА НИР И ЗА АКТИВНОСТ (СТАТУС 26.11.2018)

Во прилог се дадени темите за научно-истражувачи работи и за активност за студентите кои ја слушаат предметната програма договорно право, …
Read More
Соопштение за распореди и почеток на настава

Соопштение за распореди и почеток на настава

Се известуваат студентите на втор циклус на мастер студии во учебната 2018-2019 година, наставата ќе се спроведува согласно објавените распореди …
Read More

Распоред на предавање за насоката Meѓународно право, односи и право на ЕУ

Наставата започнува од 05.11.2018 година. Во прилог е распоредот на предавања. Превземете го распоредот ТУКА …
Read More

Распоред на предавање за насоката Односи со јавност

Наставата започнува од 05.11.2018 година. Во прилог е распоредот на предавања. Превземете го распоредот ТУКА …
Read More

Распоред на предавање за насоката Граѓанско материјално право и граѓанско процесно право

Наставата започнува од 05.11.2018 година. Во прилог е распоредот на предавања. Превземете го распоредот ТУКА …
Read More

Распоред на предавања за насоката Финансиско право

Наставата започнува од 29.10.2018 година. Во прилог е распоредот за предавања. Превземете го распоредот ТУКА …
Read More

Распоред на предавања за насоката Деловно право

Наставата започнува од 05.11.2018 година. Во прилог е распоредот на предавања. Превземете го распоредот ТУКА …
Read More

ОГЛАС

Оглас за потреба на студенти – практиканти,  како помошници во Продажните салони на Македонски Телеком.  ТУКА можете да го превземете …
Read More

КОНКУРС

КОНКУРС за ангажирање студенти на Правниот факултет „Јустинијан Први” во Скопје за потребите на Стручната служба на Факултетот. ТУКА можете …
Read More

Наставни групи за студентите во втора и трета година во учебната 2018-2019 година.

Наставни групи втора година 2018/2019 Наставни групи трета година 2018/2019 …
Read More

Наставни групи за студентите во прва година во учебната 2018-2019 година на правни студии.

Список на студенти во прва година, правни студии од прва група коишто слушаат предавање кај Д-р К. Астеруд Ристова и …
Read More

Конечната ранг листа на примени кандидати на мастер студии во учебната 2018-2019 година

Се известуваат студентите коишто аплицирале во првиот уписен рок на втор циклус на мастер студии во учебната 2018-2019 година, дека …
Read More
КОНКУРС ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

КОНКУРС ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенција за млади и спорт на Република Македонија неодамна објави конкурс за проекти од областа на младите каде што можат …
Read More
РАСПОРЕДИ ЗА ИСПИТИ ВО ДОПОЛНИТЕЛНА СЕСИЈА

РАСПОРЕДИ ЗА ИСПИТИ ВО ДОПОЛНИТЕЛНА СЕСИЈА

Во прилог се распоредите за испити во дополнителната сесија, согласно статусот на закажување на 3ти окт. 2018 година. Се напоменува …
Read More
ОДЛУКА за спроведување дополнителна /октомвриска/ испитна сесија во учебната 2018/2019 година за студенти на втор циклус на студии

ОДЛУКА за спроведување дополнителна /октомвриска/ испитна сесија во учебната 2018/2019 година за студенти на втор циклус на студии

На следниот линк можете да го превземете документот од одлуката за спроведување дополнителна /октомвриска/ испитна сесија во учебната 2018/2019 година …
Read More
ОДЛУКА за спроведување дополнителна /октомвриска/ испитна сесија во учебната 2018/2019 година за студенти на прв циклус на студии

ОДЛУКА за спроведување дополнителна /октомвриска/ испитна сесија во учебната 2018/2019 година за студенти на прв циклус на студии

На следниот линк можете да го превземете документот од одлуката за спроведување дополнителна /октомвриска/ испитна сесија во учебната 2018/2019 година …
Read More
Наставни групи за прва година правни студии

Наставни групи за прва година правни студии

На следниот линк можете да го погледнете списокот на групи за настава на прва година правни студии ТУКА …
Read More
РАСПОРЕД НА ПРЕДАВАЊА ВО ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНА 2018/19 ГОДИНА

РАСПОРЕД НА ПРЕДАВАЊА ВО ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНА 2018/19 ГОДИНА

Распоред на предавања во зимски семестар Правни Студии – ТУКА Распоред на предавања во зимски семестар Односи со Јавност – …
Read More
Наставни групи за втора и трета година

Наставни групи за втора и трета година

На следните линкови подолу можете да ги погледнете списоците: Групи за настава ( втора година ) ТУКА Групи за настава …
Read More
Решение за прием на студенти (конечна ранг-листа) во трет уписен рок за прв циклус на студии

Решение за прием на студенти (конечна ранг-листа) во трет уписен рок за прв циклус на студии

Конкурсната комисија го објави Решението за прием на студенти (конечна ранг-листа) во трет уписен рок за прв циклус на студии. Решението …
Read More
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ОД ОБЛАСТА НА ИНВЕСТИЦИСКАТА АРБИТРАЖА Frankfurt Investment Arbitration Moot Court

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ОД ОБЛАСТА НА ИНВЕСТИЦИСКАТА АРБИТРАЖА Frankfurt Investment Arbitration Moot Court

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ОД ОБЛАСТА НА ИНВЕСТИЦИСКАТА АРБИТРАЖА Frankfurt Investment Arbitration Moot Court Правниот факултет „Јустинијан Први“ …
Read More
4th Itinerant Summer University in the Balkans “The Balkan States and their Relationship with the EU and Regional  International Organizations: Perspectives for Rapprochement“

4th Itinerant Summer University in the Balkans “The Balkan States and their Relationship with the EU and Regional International Organizations: Perspectives for Rapprochement“

Правниот факултет „Јустинијан Први“во Скопје во соработка со Université Paris Nanterre (Франција) and Westfälische Wilhelms-Universität Münster (Германија) со задоволство Ве …
Read More
Решение за прием на студенти (конечна ранг-листа) во втор уписен рок за прв циклус на студии.

Решение за прием на студенти (конечна ранг-листа) во втор уписен рок за прв циклус на студии.

Конкурсната комисија го објави Решението за прием на студенти (конечна ранг-листа) во втор уписен рок за прв циклус на студии. Решениата …
Read More
ЛИСТА СО УСПЕХ ОД СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ - ВТОР УПИСЕН РОК

ЛИСТА СО УСПЕХ ОД СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ – ВТОР УПИСЕН РОК

Конкурсната комисија за прв циклус студии ја објави листата со успех од средно образование на кандидатите за запишување на Правниот факултет …
Read More
СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС НА  СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ СТУДИРААТ НА МАСТЕР СТУДИИ

СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС НА СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ СТУДИРААТ НА МАСТЕР СТУДИИ

На следниот линк можете да ги погледнете сите информации потребни за упис на мастер студии. ТУКА …
Read More
СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО УЧЕБНАТА  2018/2019 ГОДИНА

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

Информациите потребни за запишување во учебната 2018/2019 на следниот линк ТУКА …
Read More
УПИСИ 2018 - втор уписен рок

УПИСИ 2018 – втор уписен рок

Пријавувањето на кандидатите за упис на прв циклус на студиите на Правниот факултет „Јустинијан Први – Скопје, во втор уписен …
Read More
КОНКУРС за ангажирање студенти на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје за потребите на Стручната служба на Факултетот

КОНКУРС за ангажирање студенти на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје за потребите на Стручната служба на Факултетот

Врз основа на Одлуката на Деканатската управа донесена на седницата одржана на 29.06.2018 година, Деканот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ …
Read More
РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМ (КОНЕЧНА РАНГ-ЛИСТА)

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМ (КОНЕЧНА РАНГ-ЛИСТА)

Конкурсната комисија го објави Решението за прием на студенти (конечна ранг-листа) во прв уписен рок за прв циклус на студии. Решението …
Read More

ИНФО СЕСИЈА ЗА ЕУРОЛИНК СТИПЕНДИЈА

Се известуваат заинтересираните студенти дека на 11.09.2018 (вторник) во 12 часот во Сала за состаноци (Стара сала за ННС) ќе се одржи …
Read More
Конкурс на Комисијата за хартии од вредност на РМ за научно истражувачки труд и есеј

Конкурс на Комисијата за хартии од вредност на РМ за научно истражувачки труд и есеј

Почитувани, На следниот линк можете да го погледнете конкурост на Комисијата за хартии од вредност на РМ за научно истражувачки …
Read More
ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ - ЛИСТА (УСПЕХ ОД СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ)

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ – ЛИСТА (УСПЕХ ОД СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ)

Конкурсната комисија за прв циклус студии ја објави прелиминарната ранг листа (успех од средно образование) на кандидатите за запишување на …
Read More
Глобален распоред септемвриска сесија

Глобален распоред септемвриска сесија

Почитувани, Во прилог глобалниот распоред за септемвриската сесија. Истиот можете да го погледнете на следниов линк. Тука …
Read More
УПИСИ 2018

УПИСИ 2018

Почитувани, Пријавувањето на кандидатите за упис на прв циклус на студиите на Правниот факултет „Јустинијан Први – Скопје во електронскиот …
Read More
КОНКУРС за ангажирање студенти на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје за потребите на Стручната служба на Факултетот

КОНКУРС за ангажирање студенти на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје за потребите на Стручната служба на Факултетот

Врз основа на Одлуката на Деканатската управа донесена на седницата одржана на 29.06.2018 година, Деканот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ …
Read More
ЧЕТВРТА ЛЕТНА ШКОЛА - 4th Itinerant Summer University in the Balkans повик за учество на студенти на прв и втор циклус на студии

ЧЕТВРТА ЛЕТНА ШКОЛА – 4th Itinerant Summer University in the Balkans повик за учество на студенти на прв и втор циклус на студии

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје со задоволство Ве известува дека во соработка со Franco-German University, Université Paris Nanterre (France), Universität Münster (Germany) …
Read More
ЧЕТВРТА ЛЕТНА ШКОЛА - 4th Itinerant Summer University in the Balkans повик за учество на студенти на трет циклус на студии

ЧЕТВРТА ЛЕТНА ШКОЛА – 4th Itinerant Summer University in the Balkans повик за учество на студенти на трет циклус на студии

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје со задоволство Ве известува дека во соработка со Franco-German University, Université Paris Nanterre (France), Universität Münster (Germany) …
Read More

ОДРЖАНА РАБОТЛИНИЦА ЗА ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО ИНВЕСТИЦИОНА АРБИТРАЖА

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје во соработка со и Комисијата на Обединетите нации за меѓународно трговско право UNCITRAL, на …
Read More
Fellowships for graduates in Germany - advanced qualification in environmental protection and nature conservation

Fellowships for graduates in Germany – advanced qualification in environmental protection and nature conservation

Стипендии за дипломирани студенти од Централна и Источна Европа (ЦИЕ). На следниот линк повеќе. ТУКА …
Read More
КОНКУРС за запишување студенти на прв и втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје  во учебната 2018/2019 година

КОНКУРС за запишување студенти на прв и втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2018/2019 година

Почитувани, Во прилог конкурс за запишување студенти на прв и втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и …
Read More
КОНКУРС за запишување студенти на трет циклус - докторски студии на студиските програми на УКИМ во академската 2018/2019 година

КОНКУРС за запишување студенти на трет циклус – докторски студии на студиските програми на УКИМ во академската 2018/2019 година

Почитувани, Се информираат сите заинтересирани дека во Јуни 2018 година е објавен Конкурсот за запишување студенти на трет циклус – …
Read More
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИЈА ЗА АКАДЕМСКИ СТУДИИ ОД ВТОР ЦИКЛУС ВО ГРЦИЈА ЗА АКАДЕМСКАТА 2018/2019 ГОДИНА

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИЈА ЗА АКАДЕМСКИ СТУДИИ ОД ВТОР ЦИКЛУС ВО ГРЦИЈА ЗА АКАДЕМСКАТА 2018/2019 ГОДИНА

Компанијата ОКТА АД – Скопје заедно со Хеленик Петролеум Групацијата доделува стипендија за Постдипломски студии по енергетика, право и економија …
Read More
УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува КОНКУРС  ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ објавува   КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА …
Read More
Глобален распоред за јунска (Дополнителна) испитна сесија и влезни колоквиуми

Глобален распоред за јунска (Дополнителна) испитна сесија и влезни колоквиуми

Во прилог распоредот за Јунска испитна сесија и влезни колоквиуми. Преглед ТУКА. Распоредот дополнително ќе се  ажурира во зависнот од …
Read More

Критичко Преиспитување на Правото (Бојан Манчев)

Почитувани, Во рамки на програмата на Критичко преиспитување на правото, на 6 јуни (среда) во Музејот на современа уметност, со …
Read More

Проф.д-р Љубомир Фрчкоски во својство на визитинг професор на РАНЕПА, Руска Претседателска Академија за Национална економија и Јавна администрација во Москва

Проф.д-р Љубомир Фрчкоски во период од 15 мај до 3 јуни 2018 година во својство на визитинг професор на РАНЕПА, Руска Претседателска …
Read More

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ЗА WILLEM C. VIS INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION MOOT

Ако си студент на трета година правни студии или втор циклус на студии; Ако одлично говориш  англиски јазик; Ако сакаш …
Read More
Конкурс Франк Манинг

Конкурс Франк Манинг

Се известуваат студентите од трета година на додипломски студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје дека Универзитетот „Св. Кирил …
Read More
САЕМ НА КАРИЕРАТА

САЕМ НА КАРИЕРАТА

На 15.05.2018 (вторник) со почеток во 10 часот ќе се одржи “Саем на кариерата” во кампусот на факултетите за општествени …
Read More
Електронско пријавување на испити во јунска сесија за студенти од ПРВА ГОДИНА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ и ПРВА ГОДИНА МАСТЕР СТУДИИ запишани во учебната 2017/2018 година

Електронско пријавување на испити во јунска сесија за студенти од ПРВА ГОДИНА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ и ПРВА ГОДИНА МАСТЕР СТУДИИ запишани во учебната 2017/2018 година

Електронско пријавување на испити во јунска сесија за студенти од ПРВА ГОДИНА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ и ПРВА ГОДИНА МАСТЕР СТУДИИ запишани …
Read More
Francuskiot ustav i relaciite so pravoto vo Evropskata Unija

Francuskiot ustav i relaciite so pravoto vo Evropskata Unija

Po povod 9 maj, Pravniot fakultet “Justinijan Prvi”, vo partnerstvo so Francuskata ambasada vo Republika Makedonija i Francuskiot kulturen centar, organiziraat …
Read More

“Правниот факултет „Јустинијан Први” со огромен успех на меѓународниот натпревар Philip Jessup”

Тимот на Правниот факултет „Јустинијан Први” Скопје постигна огромен успех на најстариот и најголемиот moot court натпревар по меѓународно јавно …
Read More
Распоред за јунска испитна сесија и влезни колоквиуми

Распоред за јунска испитна сесија и влезни колоквиуми

Во прилог распоредот за Јунска испитна сесија и влезни колоквиуми. ТУКА Распоредот се ажурира во зависнот од закажувањето на предметните …
Read More

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТУДЕНТИ ЗА WILLEM C. VIS INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION MOOT

Ако си студент на трета година правни студии или втор циклус на студии;  Ако одлично говориш одлично англиски јазик; …
Read More
The Summer Business,  Finance and Management  Program in New York

The Summer Business, Finance and Management Program in New York

We have a special offer for your students for our 3-Week Summer Programs 2018 in New York. These programs take place …
Read More
Summer School "Competition Law & Intellectual Property Rights"

Summer School “Competition Law & Intellectual Property Rights”

We are happy to announce the call for applications for the Summer School in Competition Law & Intellectual Property Rights, …
Read More
ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ НА III, V, IX СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИ ЗАПИШАНИ ВО УЧЕБНАТА 2017/ 2018 ГОДИНА

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ НА III, V, IX СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИ ЗАПИШАНИ ВО УЧЕБНАТА 2017/ 2018 ГОДИНА

Електронското запишување на III, V, IX семестар за студенти запишани во учебната 2017/ 2018 година е ЗАДОЛЖИТЕЛНО за сите студенти …
Read More
ПРВ МЕЃУНАРОДЕН ФОРУМ ЗА ПОЛИТИКАТА “ЕДЕН ПОЈАС – ЕДЕН ПАТ”: СТРАНСКИТЕ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЦЕНТРАЛНА, ИСТОЧНА И ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

ПРВ МЕЃУНАРОДЕН ФОРУМ ЗА ПОЛИТИКАТА “ЕДЕН ПОЈАС – ЕДЕН ПАТ”: СТРАНСКИТЕ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЦЕНТРАЛНА, ИСТОЧНА И ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

25 април 2018 година во 10 часот, Сала на Наставно-научниот совет (1 кат) 10:00 – 10:45               Отворање на настанот …
Read More
FREE MARKET ROAD SHOW, SKOPJE, APRIL 27TH 2018 (SCIENTIFIC HALL)

FREE MARKET ROAD SHOW, SKOPJE, APRIL 27TH 2018 (SCIENTIFIC HALL)

FREE MARKET ROAD SHOW, SKOPJE, APRIL 27TH 2018 (SCIENTIFIC HALL) Iustinianus Primus Faculty of Law, Ss. Cyril and Methodius University …
Read More
ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЕДИНЕЧНИТЕ ПРВЕНСТВА НА УКИМ

ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЕДИНЕЧНИТЕ ПРВЕНСТВА НА УКИМ

ПОЧИТУВАНИ, ГИ ОБЕЗБЕДИВМЕ ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЕДИНЕЧНИТЕ ПРВЕНСТВА НА УКИМ. 20.04.2018 ГОДИНА ПЕТОК УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА УКИМ ВО ШАХ АКРЕДИТАЦИЈА-16.00 ЧАСОТ …
Read More
GO STYRIA RESEARCH SCHOLARSHIP at the University of Graz 2018/19 – call open now!

GO STYRIA RESEARCH SCHOLARSHIP at the University of Graz 2018/19 – call open now!

Go Styria is a scholarship program for master and doctoral students as well as Post Docs interested in a short term …
Read More

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје повторно во друштвото на најдобрите во светот за меѓународно арбитражно право

Тимот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје на најголемиот натпревар во светот од областа на меѓународното арбитражно право – …
Read More
Прв меѓународен форум за политиката “Еден појас - еден пат”: Странските директни инвестиции во Централна, Источна и Југоисточна Европа

Прв меѓународен форум за политиката “Еден појас – еден пат”: Странските директни инвестиции во Централна, Источна и Југоисточна Европа

Прв меѓународен форум за политиката “Еден појас – еден пат”: Странските директни инвестиции во Централна, Источна и Југоисточна Европа ќе …
Read More
Соопштение за упис на Семестар за студентите кои студираат на мастер студии запишани во вториот уписен рок

Соопштение за упис на Семестар за студентите кои студираат на мастер студии запишани во вториот уписен рок

Во прилог соопштение за упис на Семестар за студентите кои студираат на мастер студии запишани во вториот уписен рок 2017/2018 година. ТУКА …
Read More

ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ “ЈУСТИНИЈАН ПРВИ” – СКОПЈЕ 18ти ВО СВЕТОТ НА НАТПРЕВАР ЗА ИНВЕСТИЦИОНА АРБИТРАЖА ВО ФРАНКФУРТ, ГЕРМАНИЈА

Тимот на Правниот факултет “Јустинијан Први” – Скопје, кој за прв пат учествување на престижниот натпревар по инвестициона арбитража Frankfurt …
Read More
Повик за стипендија за студенти на Sorbonne Law School во Париз

Повик за стипендија за студенти на Sorbonne Law School во Париз

Sorbonne law school offers a one year curricula in law embodying the best of the French-European academic tradition. The academic part of the …
Read More
ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со  Правен Факултет - Скопје

ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со Правен Факултет – Скопје

Услови за аплицирање: Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии …
Read More

FEED YOUR BRAIN – мотивација за студентите од светски калибар

По примерот на многу светски настани на кои свои говори имаат луѓе кои имаат што да кажат, од 13 март …
Read More
Распоред на испити во дополнителна/казнена Мартовска сесија

Распоред на испити во дополнителна/казнена Мартовска сесија

Во прилог е распоредот распоред на испити во дополнителна/казнена Мартовска сесија. ТУКА Распоредот секојдневно се АЖУРИРА согласно закажувањето од страна …
Read More
Balkan Social Science Review Volume 11

Balkan Social Science Review Volume 11

Dear colleagues and researchers We are pleased to announce the call for papers for the 11th edition of Balkan Social …
Read More
КОНКУРС ЗА СТУДЕНТ/-КА КОЈ/-А ДИПЛОМИРАЛ/-А СО НАЈДОБАР УСПЕХ ВО 2016/2017 ГОДИНА

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТ/-КА КОЈ/-А ДИПЛОМИРАЛ/-А СО НАЈДОБАР УСПЕХ ВО 2016/2017 ГОДИНА

Се повикуваат студентите кои дипломирале во учебната 2016/2017 година со просечна оценка не помала од 9,00 да се јават на …
Read More
Соопштение за работно време на службата за студентски прашања

Соопштение за работно време на службата за студентски прашања

СООПШТЕНИЕ Се известуваат студентите на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопјe, започнувајќи од 19.02.2018 година (понеделник), архивата и службата за …
Read More
ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР ЗА ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ ПРВА ГОДИНА ВО УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР ЗА ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ ПРВА ГОДИНА ВО УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

Електронското запишување на летен семестар за Прв циклус на студии за прва година се однесува за сите насоки освен за …
Read More
ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ВО УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ВО УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

Електронското запишување е за студентите кои се запишале во ПРВ уписен рок на втор циклус на студии. Во прилог е …
Read More
РАСПОРЕД НА ПРЕДАВАЊА ЗА ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНА 2017/18 ГОДИНА

РАСПОРЕД НА ПРЕДАВАЊА ЗА ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНА 2017/18 ГОДИНА

Во прилог е распоредот на предавања за Прв цилкус на студии во летниот семестар во учебната 2017/18 година. ТУКА Предавањата …
Read More
Распоред за полагање на испити во дополнителна сесија за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии.

Распоред за полагање на испити во дополнителна сесија за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии.

Во прилог е  распоредот за полагање на  студенти-апсолвенти на прв циклус на студии. ТУКА …
Read More
Известување за практикантска работа

Известување за практикантска работа

Согласно меморандумот за соработка со Нотарската комора на Репуплика Македонија. Ве известуваме дека сите заинтересирани студенти  за практикантска настава кај …
Read More
Одлука за спроведвуање на дополнителна испитна сесија во учебната 2017/18 година за студентите на прв циклус на студии

Одлука за спроведвуање на дополнителна испитна сесија во учебната 2017/18 година за студентите на прв циклус на студии

Во прилог е одлуката за спроведвуање на дополнителна испитна сесија во учебната 2017/18 година за студентите на прв циклус на …
Read More
Одлука за спроведување на дополнителна испитна сесија за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии за учебната 2017/18 година

Одлука за спроведување на дополнителна испитна сесија за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии за учебната 2017/18 година

Во прилог е одлуката за спроведување на дополнителна испитна сесија за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии за учебната 2017/18 …
Read More
СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС НА  СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ СТУДИРААТ НА МАСТЕР СТУДИИ

СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС НА СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ СТУДИРААТ НА МАСТЕР СТУДИИ

Во прилог е соопштението за упис и заверка на семестар за студентите кои студираат на Мастер студии. ТУКА …
Read More
Конечна ранг листа за Втор Циклус во Втор уписен рок за учебната 2017/2018 година

Конечна ранг листа за Втор Циклус во Втор уписен рок за учебната 2017/2018 година

Конечна ранг-листа за упис на Втор циклус на студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје во втор уписен рок во учебната …
Read More
Конкурс за Еразмус + за летна студентска пракса/стажирање за 2017-2018 година

Конкурс за Еразмус + за летна студентска пракса/стажирање за 2017-2018 година

Во прилог е Конкурсот за Еразмус + за летна студентска пракса/стажирање за 2017-2018 година. ТУКА …
Read More
СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И ЗАВЕРУВАЊЕ НА  ВТОРИ / ЧЕТВРТИ / ШЕСТИ СЕМЕСТАР

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И ЗАВЕРУВАЊЕ НА ВТОРИ / ЧЕТВРТИ / ШЕСТИ СЕМЕСТАР

Во прилог СООПШТЕНИЕТО ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И ЗАВЕРУВАЊЕ НА ВТОРИ / ЧЕТВРТИ / ШЕСТИ СЕМЕСТАР. ТУКА …
Read More
ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО СТУДЕНТИТЕ НА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ ЗА ТЕРМИНИ ЗА ЗАВЕРУВАЊЕ И УПИС НА СЕМЕСТАР ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО СТУДЕНТИТЕ НА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ ЗА ТЕРМИНИ ЗА ЗАВЕРУВАЊЕ И УПИС НА СЕМЕСТАР ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА

29.01.2018 година и 05.02.2018 година, заверување и запишување на семестар можат да извршат само студентите кои се запишани во I …
Read More

The Nationalism Studies Program at CEU

Dear Colleague,   This is a kind reminder that only two weeks are left to apply for scholarships in ourNationalism …
Read More
Регионален фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност(ORF-EE) организира Летна школа 2018

Регионален фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност(ORF-EE) организира Летна школа 2018

Отворениот регионален фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност (ORF-EE), имплементиран од страна на Германското друштво за интернационална соработка (GIZ), заедно …
Read More
ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИЈА ЗА MOCK COURT НАТПРЕВАР ВО ВИЕНА

ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИЈА ЗА MOCK COURT НАТПРЕВАР ВО ВИЕНА

Повикот се однесува за меѓународен натпревар за MOCK Court од областа на трговска арбитража. Апликациите се поднесуваат најдоцна до 26.02.2018 …
Read More
ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ПРВ ЦУКЛУС ПРВА ГОДИНА НА СТУДИИ ВО УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ПРВ ЦУКЛУС ПРВА ГОДИНА НА СТУДИИ ВО УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

Почитувани студенти, Во прилог е упатството за ЗАДОЛЖИТЕЛНО електронско пријавување на испити кое ќе трае до 25.1.2018 година. ТУКА …
Read More
ПРИЈАВУВАЊЕ ДОКТОРСКИ СЕМИНАР ЗА 3 И 5 СЕМЕСТАР

ПРИЈАВУВАЊЕ ДОКТОРСКИ СЕМИНАР ЗА 3 И 5 СЕМЕСТАР

ПРИЈАВУВАЊЕ ДОКТОРСКИ СЕМИНАР ЗА 3 И 5 СЕМЕСТАР   Се известуваат студентите запишани на докторски студии – трет циклус на …
Read More
ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018

Почитувани Студенти, Во прилог е упатството за ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА …
Read More
Упис на Втор Циклус на студии во Втор уписен рок за учебната 2017/2018 година

Упис на Втор Циклус на студии во Втор уписен рок за учебната 2017/2018 година

Уписот  на Втор Циклус на студии во Втор уписен рок за учебната 2017/2018 година ќе се одвива од 8.1.2018 година …
Read More
Распоред на испити во Јануарска испитна сесија

Распоред на испити во Јануарска испитна сесија

Во прилог е распоредот за испити во Јануарска испитна сесија. ТУКА Распоредот на испити се ажурира во зависност од закажувањето …
Read More

Симулации на дебати меѓу кандидатите за претседател и потпретседател на САД од Републиканската партија и од Демократската партија

На 18.12.2017 и 19.12.2017 година на Правниот факултет ,,Јустинијан Први” во Скопје се одржаа едни од најуспешните до сега спроведени …
Read More
Меморандум за соработка помеѓу Правниот факултет „Јустинијан Први“ и Државната Комисија за спречување на корупцијата

Меморандум за соработка помеѓу Правниот факултет „Јустинијан Први“ и Државната Комисија за спречување на корупцијата

На 4.12.2017 година беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Правниот факултет „Јустинијан Први“ и Државната Комисија за спречување на корупцијата …
Read More
Електронско запишување за студентите од прва година на Политички студии, Политички англиски, Новинарство и Односи со јавност

Електронско запишување за студентите од прва година на Политички студии, Политички англиски, Новинарство и Односи со јавност

Почитувани студенти, Во прилог е упатство за електронско запишување на предметите кои се слушаат во зимскиот семестар. Запишувањето е ЗАДОЛЖИТЕЛНО …
Read More
European Student Placement Agency UK

European Student Placement Agency UK

Почитувани Студенти, European Student Placement Agency UK со задоволство ве поканува да ги погледнете можностите за волонтирање и практично учење …
Read More
Одлука за спроведување дополнителна испитна сесија во учебната 2017/18 година за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии

Одлука за спроведување дополнителна испитна сесија во учебната 2017/18 година за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии

Во прилог е одлуката за спроведување дополнителна испитна сесија во учебната 2017/18 година за студенти-апсолвенти на прв циклус на студии …
Read More
СЕДМО ГОДИШНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ УСТАВ

СЕДМО ГОДИШНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ УСТАВ

На 30 ноември 2017 година /четврток/ предавање на тема „Четвртиот амандман на американскиот устав и еволуцијата на користењето на технологијата …
Read More
Свеченост за отворање Правна клиника за анти-корупција

Свеченост за отворање Правна клиника за анти-корупција

Почитувани, Задоволство ни е да Ве информираме дека Правниот факултет „Јустинијан Први“, во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, …
Read More
megjunaroden-proekt

Учество на Правниот факултет „Јустинијан Први” во меѓународниот проект „Реструктурирање на друштвата и правото на ЕУ”

Правниот Факултет „Јустинијан Први” во Скопје, учествува во реализацијата на Меѓународниот проект „Реструктурирање на друштвата и правото на ЕУ” (Restructuring …
Read More
Студентите запишани во прва година на прв циклус на студии во учебната 2017/18

Студентите запишани во прва година на прв циклус на студии во учебната 2017/18

СООПШТЕНИЕ Студентите запишани во прва година на прв циклус на студии во учебната 2017/18 година на Правниот факултет „Јустинијан Први“ …
Read More
rabotilnica-13-11-2017

Подигање на свесноста на заедничката соработка на Советот на Европа и Европската Унија во насока на зголемена усогласеност на ордредени европски стандарди во избрани области

На 13.11.2017 година на Правниот факултет „Јустинијан Први“ се одржа работилница на тема „Подигање на свесноста на заедничката соработка на …
Read More
International conference 13 December 2017 THE FREEDOM OF EXPRESSION IN THE 21ST CENTURY

International conference 13 December 2017 THE FREEDOM OF EXPRESSION IN THE 21ST CENTURY

INVITATION FOR INTERNATIONAL CONFERENCE “THE FREEDOM OF EXPRESSION IN THE 21ST CENTURY” On the occasion of the 40th anniversary of …
Read More
"Влијанието на дигитализацијата врз медиумскиот пејзаж - нова улога за новинарот?" - Работилница

“Влијанието на дигитализацијата врз медиумскиот пејзаж – нова улога за новинарот?” – Работилница

Правен факултет “Јустинијан Први”, Универзитет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје Нова сала за ННС, 1 кат Датум: вторник, 14 ноември …
Read More
Правен факултет " Јустинијан Први " во Скопје организира Ораторската вечер " Иво Пухан "

Правен факултет ” Јустинијан Први ” во Скопје организира Ораторската вечер ” Иво Пухан “

Организациониот одбор на Ораторската вечер ” Иво Пухан ” објавува ПОВИК за учество на XXI Ораторска вечер ” Иво Пухан …
Read More
konferencija-na-tema-ddv

Научна конференција на тема „Данокот на додадена вредност“

На Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје на 3 мај 2017 година се одржа научна конференција на тема „Данокот на …
Read More
poseta-na-studenti-od-Holandija

Посета на студенти од Универзитетот во Нејмеген, Кралство Холандија

На 28 април 2017 година, посета на Правниот факултет „Јустинијан Први“ оствари група студенти на Универзитетот во Нејмеген, Кралство Холандија, …
Read More
предавање на Универзитетот Принстон во САД

Професорот Докмановиќ одржа предавање на Универзитетот Принстон

На 8 април 2017 година проф. д-р Мишо Докмановиќ одржа предавање на Универзитетот Принстон во САД. Неговото излагање на тема …
Read More
prezentacija

HATCH ACT UNIT –презентација

HATCH ACT UNIT –презентација На 28.02.2017 година, Правниот факултет „Јустинијан Први“ во соработка со Амбасадата на САД во Република Македонија …
Read More
лого

Прослава на 65 години од основањето на Правниот факултет „Јустинијан Први“

Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во ноември и декември со низа настани ја одбележа 65 …
Read More
simulacija-sudenje

Симулација на судење

Симулација на судење која се одржа на 29.11. 2016 година на Правниот факултет Јустинијан Први Во рамите на активностите за …
Read More
obichni-heroi

Обични херои – Хелсиншки комитет

На 28.11.2016 година на Правниот факултет „Јустинијан Први“ беше одржана младинската работилница насловена како “Обични херои” во соработка на Хелсиншкиот …
Read More
predavanje-izbori-vo-sad

Предавање на тема изборите во САД и медиумите

Американските новинари Barbara Cochran и John Cochran одржаа две предавања на тема ,,Изборите во САД и медиумите” на 18 и …
Read More