НДИ- Повик и апликација за Академија за млади лидери

Почитувани, Ве известуваме дека е објавен повикот и апликацијата за Академијата за млади лидери и лидерки  на веб страната на НДИ. Link: Call for Participation in the NDI Youth Leadership Academy | National Democratic Institute Повикот може да се најде на македонски, албански и англиски, додека апликацијата е на англиски. Апликацијата ќе треба да се симне, пополни и да се испрати на ndimacedonia@ndi.org најдоцна до 21 февруари 2022 година.   За учество на академијата, квалификуваните учесници треба да ги исполнат следните услови:
  • Да се државјани на Република Северна Македонија
  • Да студираат на еден од факултетите посочени во повикот,
  • Да поседуваат интерес за политика, политичко лидерство и вклученост во јавниот живот
  • Да не се членови на политичка партија,
  • Добро да го владеат англискиот јазик,
  • Да се на возраст од 20-29 години, и
  • Да ја имаат подршката за учество од својот факултет.
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux