Доктор хонорис кауза

  1. Роберт Бадинтер, професор по уставно право и поранешен претседател на Уставниот суд на Франција,
  2. Евгениј Алексеевич Суханов, професор на Правниот факултет на Универзитетот „М. В. Ломоносов“ во Москва,
  3. Михајло Дика, професор на Правниот факултет на Универзитетот во Загреб;
  4. Камил Идрис, генерален директор на Светската организација за интелектуална сопственост;
  5. Филип Џенти, професор на Колумбија Универзитетот, САД;
  6. Ахмет Давитоглу, професор од Универзитетот Бејкент во Истанбул и министер за надворешни работи во Владата на Република Турција;
  7. Карлос Флорес Хубериас, професор по уставно право на Универзитетот во Валенсија, Шшанија.
  8. проф.д-р Френсис Фукујама (Francis Fukuyama), професор на Универзитетот Стенфорд (Stanford University), САД.