Конференции, симпозиуми и обуки

ПРЕДАВАЊЕ НА ВИСОКАТА ПРЕТСТАВНИЧКА ЗА НАДВОРЕШНА И БЕЗБЕДНОСНА ПОЛИТИКА НА ЕУ – ФЕДЕРИКА МОГЕРИНИ

На 2.3.2017 година во организација на Делегацијата на Европска Комисија во Република  Северна Македонија беше одржано предавање на Високата претставничка за надворешна и безбедносна политика на ЕУ, Федерика Могерини. На настанот присуствуваа 4 професори и 50 студенти од правните и политичките студии, новинарските студии и студиите по односи со јавност.