Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Организациска поставеност
             

Организациска поставеност

Наставно-научен совет ННС

Наставно-научниот совет е стручен орган на Факултетот.
Наставно-научниот совет го сочинуваат редовните и вонредните професори и доцентите во работен однос на Факултетот.
Во работата на Наставно-научниот совет, без право на одлучување, учествуваат и наставниците кои учествуваат во наставата, а не се во работен однос на Факултетот.
Во Наставно-научниот совет свои претставници избираат и студентите.

Деканатска управа

Деканатската управа е орган на управување на Факултетот и има 13 члена.
Членови на Деканатската управа се: деканот, 3 продекани, раководителот на Институтот за граѓанско право, раководителот на Институтот за деловно право и економски науки, раководителот на Институтот за казнено право, раководителот на Институтот за меѓународно право и меѓународни односи, раководителот на Институтот за правно-политички науки, раководителот на Институтот за политички науки, раководителот на Институтот за новинарство, медиуми и комуникации, раководителот на Институтот за правноисториски науки и претседателот на Студентскиот парламент на Факултетот.
Во работата на Деканатската управа учествува и секретарот на Факултетот без право на одлучување.

ИНСТИТУТИ:

 1. Институт за граѓанско право;
 2. Институт за деловно право и економски науки;
 3. Институт за казнено право;
 4. Институт за меѓународно право и меѓународни односи;
 5. Институт за правно-политички науки;
 6. Институт за политички науки;
 7. Институт за новинарство, медиуми и комуникации;
 8. Институт за правноисториски науки.

ЦЕНТРИ:

 1. Центар за правна клиничка едукација;
 2. Компјутерски центар;
 3. Центар за образование за интелектуална сопственост;
 4. Центар за политиколошки истражувања и анализи;
 5. Центар за кариера;