Правниот факултет „Јустинијан Први“ со гордост објавува повик за Лидерска академија за развој (ЛАД)

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во партнерство со Институтот за демократија (ИДСЦС) и во соработка со Центарот за демократија, развој и владеење на правото на Универзитетот Стенфорд  отвора повик за  30 учесници за четвртата “Лидерска академија за развој” во Скопје.

Лидерската академија за развој (ЛАД) е водечки проект имплементиран од Центарот за демократија, развој и владеење на правото (ЦДДРЛ) на Институтот за меѓународни студии Фримен Споли на Универзитетот Стенфорд воден од професор Френсис Фукујама.

ЛАД обучува претставници на државни институции и бизнис лидери од земјите во развој со цел да го поддржат приватниот сектор во процесот да стане конструктивна сила за економски раст и развој. Семинарот ги едуцира внимателно избраните учесници како да бидат лидери за ефективни реформи, промовирајќи стабилни јавни политики во сложени и спорни услови.

Датум: 11 – 15 октомври 2021 година

Место: Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Крајниот рок за поднесување на вашата апликација е 5 септември 2021 година.

 За повеќе информации превземи ТУКА.