Стратилати Михајлова, д-р Елена

Научно - наставно звање Редовен професор
Институт Меѓународно право и односи и право на ЕУ
Катедра Меѓународно јавно право
Предмети на прв циклус студии Меѓународно јавно право; Меѓународно право за правата на човекот; Меѓународно право во граѓанска војна; Мирно решавање на спорови; Слобода на изразувањето;
Предмети на втор циклус студии Меѓународно право за правата на човекот; Малцински и други колективни права; Меѓународно јавно право - применета програма; Принципи на меѓународно јавно право; Меѓународно хуманитарно право; Мирно решавање на спорови; Говор на омраза и дела од омраза; Транзициона правда и меѓународно право, Меѓународно право за правата на човекот - применета програма; Слобода на изразување; Право на бегалци, азиланти, лица без државјанство и криза на човековите права
Предмети на трет циклус студии Меѓународно јавно право; Меѓународни режими; Меѓународно право за правата на човекот; Малцински и други колективни права; Меѓународно јавно право - применета програма; Принципи на меѓународно јавно право; Меѓународно хуманитарно право; Мирно решавање на спорови; Говор на омраза и дела од омраза; Транзициона правда и меѓународно право, Меѓународно право за правата на човекот - применета програма; Слобода на изразување
Кабинет бр. депозитна библиотека (просторија пред Читалната на Правниот факултет)
Приемно време за студентите закажување на средба по емаил
Телефонски број во кабинет + 389 2 3117244 (локал 147)
Е-mail адреса e.mihajlova@pf.ukim.edu.mk; elenamihajlova@yahoo.com
Wordpress Table Plugin

Одлука за последен избор во звање – д-р Елена Михајлова Страрилати
Одлука за последен избор во звање – д-р Елена Михајлова Стратилати

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux