Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
НДИ- Повик и апликација за Академија за млади лидери
             

НДИ- Повик и апликација за Академија за млади лидери

Почитувани, Ве известуваме дека е објавен повикот и апликацијата за Академијата за млади лидери и лидерки  на веб страната на НДИ. Link: Call for Participation in the NDI Youth Leadership Academy | National Democratic Institute Повикот може да се најде на македонски, албански и англиски, додека апликацијата е на англиски. Апликацијата ќе треба да се симне, пополни и да се испрати на ndimacedonia@ndi.org најдоцна до 21 февруари 2022 година.   За учество на академијата, квалификуваните учесници треба да ги исполнат следните услови:
  • Да се државјани на Република Северна Македонија
  • Да студираат на еден од факултетите посочени во повикот,
  • Да поседуваат интерес за политика, политичко лидерство и вклученост во јавниот живот
  • Да не се членови на политичка партија,
  • Добро да го владеат англискиот јазик,
  • Да се на возраст од 20-29 години, и
  • Да ја имаат подршката за учество од својот факултет.