Повик за практикантска програма

Македонското здружение на млади правници објави повик за вклучување во практикантска програма за млади правници, која ќе се спроведува во периодот од април до јуни 2020 година, во Скопје, Битола, Прилеп, Охрид, Струмица, Куманово и Тетово.

Програмата се спроведува во соработка со судовите во Република Северна Македонија, Народниот правобранител, граѓански организации и адвокатски канцеларии.

Програмата за практикантска работа опфаќа спроведување на практична работа во траење од 3 месеци во една институција и учество на обуки кои ќе им помогнат на младите правници да стекнат дополнителни знаења.

Сите заинтересирани млади правници кои сакаат да бидат дел од практикантската програма може да се пријават преку испраќање на кратко резиме/CV и пополнет формулар на e- mail  amarkovska@myla.org.mk најдоцна до 22.03.2020 година.

Формуларот можете да го најдете на објавениот јавен повик на нашата веб страна каде можете да прочитате и повеќе информации за самата практикантска програма и начинот на спроведување.

ОГЛАС за платена пракса во Адвокатско друштво ТРПЕНОСКИ

Адвокатско друштво ТРПЕНОСКИ Скопје има потреба од правник за платена пракса  со завршен прв циклус на правни студии – 180 кредити.
Кандидатот/-ката треба да има активно познавање на англиски јазик, возачка дозвола Б категорија како и познавање на компјутерските програми MS OFFICE.  Знаењето на дополнителен светски јазик ќе се смета за предност.Заинтересираните кандидати можат да ја пратат својата биографија, најдоцна до 20 Март 2020 на следната адреса:
info@adt.mk
Знаењето ќе се провери по пат на тестирање.

Оглас од Сител Телевизија

(Конкурост е завршен)

1. Утринската редакција Сител Телевизија има потреба од новинар. Работното време 10:00-14:00, а финансискиот надоместок е по договор.

2. Утринската редакција на Сител Телевизија има потреба од практиканти за работа на деск. Работно време 08:00-10:00 часот.

Понатамошните ангажмани би биле во зависност од желбите на кандидатите и нивниот интерес за влез во редакцијата како новинари со работен однос. Доколку постои интерес за заедничка соработка и има резултати, можен е и договор за соработка со вработување и финансиски надомест.

Заинтересираните кандидати да испратат CV на elence80@gmail.com.