IN MEMORIAM

Со длабока тага Ве известуваме дека на 02.04.2022 година почина проф. д-р Ѓорѓи Марјановиќ, долгогодишен професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје.

Со неговата смрт загубивме драг и почитуван колега, доајен на казненото право и автор на бројни научни и стручни трудови, успешен интелектуалец, извонреден предавач, одличен педагог, посветен наставник и истражувач и особено ценет пријател.

Од вработените

на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје