Настани

КОМЕНТАР НА ЗАКОНОТ ЗА КРИВИЧНАТА ПОСТАПКА – ДОСТАПЕН ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

Изминатите три години Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Правниот факултет „Јустинијан Прави“ работеа на првиот Коментар на Законот за кривичната постапка од 2010 година. Aнгажманот на авторите (Г.Калајџиев, Г.Лажетиќ, Л.Неделкова, ...

Термини за испитите по Англиски јазик

Термини за испитите по Англиски јазик  кај Проф. д-р Анета Наумоска(за групите: Новинарство и Политички студии-АНГ/МК) се на следниве датуми:14.01.2019: 14:00-15:00, А81.02.2019: 8:00-9:00, А8 ...

Испитите по македонски јазик за Новинарсто и за Односи со јавност

Испитите по македонски јазик за Новинарсто и за Односи со јавност ги закажувам за 11, 12 и 13 февруари 2018 г. Студентите ќе бидат исзвестени со посебни списоци за редоследот ...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА СТУДИИ ОД ВТОР ЦИКЛУС ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА (втор уписен рок)

СООПШТЕНИЕЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА СТУДИИ ОД ВТОР ЦИКЛУС ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА(втор уписен рок)Oбјавени се cлободни места за запишување студенти во вториот уписен рок кој ќе се реализира во периодот од ...

СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ Од Доц. Др. Ана Чупеска Станишковска: ДАТУМ ЗА ИСПИТСОВРЕМЕНИ ПОЛТИТИЧКИ ТЕОРИИ ИЕТНИЧКИ КОНФЛИКТИ И МЕЃУНАРОДНИ ОДНОСИ 25.01. 2019 ВО 9:00H   06.02. 2019  ВО 11:00 H.  СИТЕ ИЗБОРНИ И ОПЦИОНИ ПРЕДМЕТИ ...

ИЗВЕТУВАЊЕ

Почитувани колеги, Ве потсетуваме дека пријавувањето на испитите за прва испитна сесија се врши преку Службата за студентски прашања во периодот од 17 декември 2018 година до 11 јануари 2019 ...

Испитот по историја на правото за студентите од прва група, прва година, правни студии (проф. Мелина Гризо) ќе се одржи на 18.1.2019 во 12 часот во амфитеатар 3 и на 12. 2. 2019 во 12 часот во амфитеатар 3

Испитот по историја на правото за студентите од прва група, прва година, правни студии (проф. Мелина Гризо) ќе се одржи на 18.1.2019 во 12 часот во амфитеатар 3 и на ...

Свечено доделување на 164 дипломи на магистри од повеќе области

На Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“, денес, 24 декември 2018 година, во свечениот амфитетар на Факултетот, свечено беа доделени 164 дипломи на магистри од областа ...

City Internships

City Internships Our Global Accelerator Programs in Paris, Boston, Chicago and San Francisco are filling very quickly, and I anticipate there will be no places remaining after the New Year. As such, ...

Листа на предмети од државната матура соодветни за пријавување за запишување на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Листа на екстерни предмети и интерен предмет од државната матура соодветни за пријавување за запишување на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за кандидатите што полагале ...

Втор уписен рок за студенти на втор циклус студии

Согласно  Конкурсот за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2018/2019 година, на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје, ...

XXII Ораторска вечер ,,Иво Пухан” традиционално се одржa на 6 декември, 2018 година, со почеток од 19 часот. На финалето настапија 10 говорници, студенти на Универзитртот Св. Кирил и Методиј.

За победник беше прогласен апсолвентот на правни студии Нинослав Нанков кој учествуваше со говорот на тема “Црни Тоги” - текст со критична содржина за актуелните состојби во македонското правосудство. Второто ...

Поканата и програмата за овогодинешното одбележување на Денот на нашиот Факултет

Настаните ја вклучуваат 22-рата Ораторска вечер што ќе се одржи на 6.12.2018 (четврток) со почеток во 19:00 часот. Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ оваа година ...

Проф. д-р Каролина Ристова Астеруд и доц. д-р Христина Рунчева-Тасев „Научно истражувачка етика

„Проф. д-р Каролина Ристова Астеруд и доц. д-р Христина Рунчева-Тасев „Научно истражувачка етика“ дел 70% прв термин 21 февруари (Четврток) во 16:30 часот Стара сала  за ННС на Правен факултет ...

ДОГОВОРНО ПРАВО: ТЕРМИНИ ЗА ПОСЕТА НА ГРАЃАНСКИ СУДЕЊА (СТАТУС 26.11.2018)

Во прилог се дадени термините за посета на граѓански судења пред Основниот суд Скопје 2 Скопје, за студентите кои ја слушаат предметната програма договорно право, како задолжителна, на насоката за ...

ДОГОВОРНО ПРАВО: ТЕМИ ЗА НИР И ЗА АКТИВНОСТ (СТАТУС 26.11.2018)

Во прилог се дадени темите за научно-истражувачи работи и за активност за студентите кои ја слушаат предметната програма договорно право, како задолжителна, на насоката за граѓанско материјално право и граѓанско ...

Соопштение за распореди и почеток на настава

Се известуваат студентите на втор циклус на мастер студии во учебната 2018-2019 година, наставата ќе се спроведува согласно објавените распореди за настава. За оние насоки за коишто нема објавено распоред ...

Распоред на предавање за насоката Meѓународно право, односи и право на ЕУ

Наставата започнува од 05.11.2018 година. Во прилог е распоредот на предавања. Превземете го распоредот ТУКА ...
Loading...