Василевска, д-р Иванка

Научно - наставно звањеВонреден професор
ИнститутРимско право и правно-историски науки
КатедраИсторија на правото
Предмети на прв циклус студииИсторија на правото, Современа европска и македонска историја (19 - 20 век), Историја на дипломатија, Современа македонска историја (19 - 20 век), Мировно и воено новинарство.
Предмети на втор циклус студииИсторија на Османското царство, Политичка историја на Балканот (19 - 20 век), Религиозни движења во Југоисточна Европа, Современа европска историја и идеја за Европа, Статусот на немуслиманите во Османското општество, Обичајно право.
Предмети на трет циклус студииДржавно-правна историја на Македонија, Споредбена правна традиција, Државно-правна историја на балканските држави, ЈИЕ (политики и општества), Политичка историја на балканските држави (19 - 20 век), Феминистички теории за политиката.
Кабинет бр./
Приемно време за студентитеПонеделник, среда и четврток од 10 - 14 часот
Телефонски број во кабинет02 311 7244
Е-mail адресаina.vasilevska@gmail.com i.vasilevska@pf.ukim.edu.mk
Биографија