Правниот факултет во Скопје го одбележува својот 66-годишен јубилеј

Правниот факултет “Јустинијан Први” во Скопје денес одбележува 66 години од своето основање. На 3 ноември 1951 година, Владата на Народна Република Македонија го основаше Правно-економскиот факултет како член на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Програмата за одбележување традиционално се организира во рамките на Меѓународниот ден на правата на човекот во декември. За многу години!

Од Деканатот на Правниот факултет

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux