Повик за студенти за учество во правна клиника

Почитувани студенти,
Правната клиника за ранливи групи при Правниот Факултет „Јустинијан Први“ објавува отворен повик за прием на нови студенти-учесници. Право на пријавување имаат студентите од прв циклус на студии кои имаат завршено IV семестар, и студентите од втор циклус на студии.
За повеќе информаации кликнете ТУКА.

Листа на изборни предмети 9-ти семестар

Почитувани студенти,
Доколку ве нема на списокот за изборни предмети за 9-ти семетар ве молам обратете се на ikt@pf.ukim.edu.mk или обратете се на студентската служба.

Планинарска тура

Се известуваат студентите на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје дека на ден 27.10.2017 година (петок), ќе се одржи спортско-рекреативен и забавен ден, 32. есенска студентска планинарска тура „Водно 2017 година“. Традиционално, покровител на Планинарската тура е ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Оваа спортска активност се одржува по повод „13 Ноември“- Денот на ослободувањето на град Скопје.
Студентите на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје на ден 27.10.2017 година, се ослободуваат од редовните обврски на факултетот, за да земат учество на планинарската тура Водно 2017 година.
Студентите од прва година задолжително треба да го понесат својот индекс.
Почетокот на планинарската тура „Водно 2017 година“ е во 10 часот на платото пред хотелот на „Средно Водно“.

СООПШТЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ИМААТ ИЗБРАНО ОПЦИОНЕН ПРЕДМЕТ КАЈ ПРОФ.Д-Р ДИМИТАР ГЕЛЕВ

Се информираат студентите кои имаат избрано Опционен предмет на Мастер студиите кај проф.д-р Димитар Гелев да се прикачат на facebook страницата на овој линк: за да ги добиваат сите релевантни информации за Опционите предмети кај проф.д-р Димитар Гелев.

СООПШТЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ НА МАСТЕР СТУДИИТЕ ПО ДЕЛОВНО ПРАВО 2017-2018

Се информираат студентите кои се запишани на Мастер студиите по Деловно право во оваа учебна година (2017/2018) да се прикачат на facebook страницата на Деловно право 2017-2018, потточно на овој линк: за да ги добиваат сите релевантни информации за Мастерот по Деловно право.

Упис на 9 ти семестар во учебната 2017/18 гоина

Се известуваат студентите на мастер студии кои при уписот на 9 ти семестар во учебната 2017/18 гоина, во службата за студентски прашања не пополниле образец за избор на предмети<b> ЗАДОЛЖИТЕЛНО </b>да го пополнат образецот до 25.10.2017 година.

Испитот по Казнено право Втор Циклус на студии во дополнителната сесија кај проф. д-р Никола Тупанчески и проф. д-р Александра Деаноска

Испитот по Казнено право Втор циклус на студии во дополнителната сесија кај проф. д-р Никола Тупанчески и проф. д-р Александра Деаноска, ќе се одржи на 9.11.2017 година (четврток) во 12 часот.

Првиот дел од завршното оценување по предметите Историја на правото и Современа македонска историја (на англиски јазик) кај проф. д-р Мишо Докмановиќ

Првиот дел од завршното оценување по предметите Историја на правото и современа македонска историја (на англиски јазик) кај проф. д-р Мишо Докмановиќ ќе се одржи на 10.11.2017 година од 13:30 часот во АМФ.3.