ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ТРУДОВИ ЗА ПРВИОТ БРОЈ НА СТУДЕНТСКОТО СТРУЧНО СПИСАНИЕ IUSTINIANUS PRIMUS STUDENT LAW REVIEW НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ЈУСТИНИЈАН ПРВИ – СКОПЈЕ

Почитувани студенти,

 

Со задоволство ве известуваме дека Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје започна со подготовки за објавување на првиот број на студентското стручно списание  „Iustinianus Primus Student Law Review“ – IPSLR.

За таа цел, Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, објавува Повик до сите студенти за доставување на свои трудови за првиот број на IPSLR. Главниот фокус на првиот број на IPSLR е на тема  – Развојот на функционалната правна држава и европските интеграции.

Повеќе детали можете да пронајдете во повикот и упатството за авторите.

Продолжениот рок за доставување трудови е 31 март 2024 година.

Студентското списание обезбедува платформа за критичка и креативна студентска мисла и дебата во различни области. Се надеваме дека повикот ќе пробуди интерес и со Вашиот труд ќе придонесете кон првиот број на IPSRL.

 

Срдечен поздрав,

Членовите на Уредувачкиот одбор на IPSLR.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux