Финансово право – резултати од завршен испит (19.9) и термин за оцени

Почитувани студенти,

во прилог се резултатите од завршниот испит по предметот Финансово право спроведен на 19.9.2018 година. Увид во тестовите може да извршите во среда (26.9.2018) во 12 часот во кабинетот на доц.д-р Елена Нешовска Ќосева.

Терминот за оцени и усно допрашување (ЕДИНСТВЕНО на студентите кои изречно се наведени во списокот) е четврток 27.9.2018 година во 11 часот во амф.8. Во овој термин оцени ќе можат да земат и студентите кои испитот го положиле во некоја од претходните испитни сесии.

Резултати. ТУКА

Соопштение за внесување во iknow системот АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ИСПИТНИОТ РОК МАЈ/ЈУНИ

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ КОИ ПОЛАГАА АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ИСПИТНИОТ РОК МАЈ/ЈУНИ,
ДЕКА ВО СРЕДА, 12.09.2018 ВО 12 Ч. ТРЕБА ДА ДОЈДАТ СО ПОПОЛНЕТИ ПРИЈАВИ (не треба да се плаќа за таксена марка за оние кои веќе платиле во јуни) и со индекси,  за да оценките се внесат во iknow системот. Оние студенти кои не зеле оценка, можат да го сторат тоа во истиот термин, со пополнети пријави и платени таксени марки.

Финансово право – резултати од завршен испит (Прв термин)

Почитувани студенти,
во прилог се резултатите од завршниот испит по предметот Финансово право спроведен на 5.9.2018 година.
Терминот за увид е понеделик (10.9.2018) во 12 часот во кабинетот на доц.д-р Елена Нешовска Ќосева, додека терминот за оцени и усно допрашување ќе биде дополнително објавен по спроведување на испитот а 19.9.2018
Резултатите на следниот линк ТУКА.

ПРАВО НА ОСИГУРУВАЊЕ И ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ТРАНСАКЦИИ: ТЕРМИН ЗА ИСПИТ ВО ДОПОЛНИТЕЛНА СЕСИЈА

Се известуваат студентите дека испитот по право на осигурување и обезбедување на трансакции ќе се одржи на 04.09.2018 година, од 11:00 часот, во амф. 7. Студентите со себе задолжително да носат индекс.

Н. Гавриловиќ

СООПШЕНИЕ ЗА МАСТЕР СТУДИИ Термини за испити во септемвриска испитна сесија кај проф. Зороска Камиловска и доц. Ракочевиќ

Се известуваат студентите на мастер студии дека испитите по предметните програми Парнично право, Вонпарнично и извршно право, Арбитражно право, Нотарско право, Алтернативно решавање на спорови, Стечајна постапка и ГПП на ЕУ  во јунска испитна сесија кај проф. Зороска Камиловска и доц. Ракочевиќ, на насоките Граѓанско материјално право и граѓанско процесно право и Деловно право, ќе се одржат според следниот распоред:

  • I декада: 12.09.2018 година (среда), од 11 часот, во амф 5.
  • II декада: 24.09.2018 година (понеделник), од 11 часот, во амф 5.

Студентите имаат право да изберат само еден од наведените термини во кој што ќе ги полагаат испитите.

Испитите треба задолжително да се пријават со поднесување на уредно пополнета пријава преку службата за Студентски прашања најдоцна до 05.09.2017 година (среда).

На пријавата студентот треба задолжително да го наведе терминот на полагање на испитот.

Студентите треба задолжително да ги пријават испитите преку I-know системот.

 

Проф. д-р Татјана Зороска Камиловска

Доц. д-р Милка Ракочевиќ