Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Обични херои – Хелсиншки комитет
             
obichni-heroi

Обични херои – Хелсиншки комитет

helsinshki-komitet-obichni-heroiНа 28.11.2016 година на Правниот факултет „Јустинијан Први“ беше одржана младинската работилница насловена како “Обични херои” во соработка на Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ и Центарот за пост-конфликтно истражување (БиХ). Работилницата траеше два дена. На првиот ден воведно обраќање имаше в.д. продеканката за наука и меѓународна соработка доц. д-р Ирена Рајчиновска Пандева, беше одржана работилница со Татјана Миловановиќ од Центарот за пост-конфликтно helsinshki-komitet-obichni-heroi-2истражување – проекција на документарни филмови и разговори за проектот „Обични херои“ (прв дел) и предавање на д-р. Ана Чупеска Станишковска на тема „Национално помирување и транзициска правда: контекстот на Република Македонија“. На вториот ден беше одржана работилница со Татјана Миловановиќ и проекција на документарни филмови од проектот „Обични херои“ (втор дел), предавање на д-р. Ирина Талевска на тема „Обичните херои на Холокаустот“ и разговор со Кристина Озимец на тема граѓанско новинарство и дигитален активизам.