Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Општи соопштенија – Страница 2
             

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАВЕРУВАЊЕ И ЗАПИШУВАЊЕ НА СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИТЕ НА ПРВ И ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Соопштение за заверка на зимски и упис на летен семестар на прв циклус на студии 2022-23 учебна година
Соопштение за заверка на зимски и упис на летен семестар на втор циклус на студии 2022-23 учебна година
Термини за заверка и упис на семестар 2022-23 година
Електронско запишување на семестар и предмети во iknow системот

Повик за регионална мобилност на студенти

Центарот за образовна политика (CEP), Србија, Центарот за наука и иновации за развој (SCiDEV), Албанија и Младинскиот образовен форум (МОФ), Северна Македонија, објавуваат повик за учество во Регионалната програма за младинско лидерство за мобилност (RYLMP) за 2022/23. Оваа програма е финансирана од канцелариите на Фондацијата Отворено Општество во Албанија, Србија и Северна Македонија.

Read more…

ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ВОЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК И ДОПОЛНИТЕЛЕН ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ ВО ЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК ЗА ПРВ И ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2022-2023

 1. ПРИЈАВУВАЊЕ ВО
  ЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК

Пријавување испити за прв циклус на студии и втор циклус на студии во зимскиот испитен рок ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот и со доставување на пријави за испит во службата за студенстски прашања во период од

12.12.2022 до 16.12.2022 година,

следејќи го Корисничкото упатство за студенти за менување на пасворд, логирање и пријавување на испити.

Начин и постапка на пријавување за полагање во зимски испитен рок:

 1. ЕЛЕКТРОНСКИ
 2. Студентите пријавуваат во iKnow системот од 12.12.2022(понеделник) до 16.12.2022(петок), следејќи го Корисничкото упатство за студенти за менување на пасворд, логирање и пријавување на испити.
 3. ФИЗИЧКИ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА
 4. По електронското пријавување, студентите физички ги доставуваат пријавите за испит за полагање во службата за студентски прашања од 12.12.2022(понеделник) до 16.12.2022(петок), така што бројот од електронската пријава(се отчитува од iKnow системот) задолжително се запишува на хартиената пријава, што физички се доставува во службата за студентски прашања.

Распоредот можете да го преземете на  следниов ЛИНК.

2. ПРИЈАВУВАЊЕ ВО
ДОПОЛНИТЕЛЕН ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ ВО ЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК

Пријавување испити на прв и втор циклус студии во дополнителниот термин за полагање во зимскиот испитен рок ќе се врши електронски со користење на iKnow системот И физички во службата за студентски прашања, на

 06.02.2023 (понеделник)

Начин и постапка на пријавување во дополнителен термин за полагање во зимски испитен рок:

 • ЕЛЕКТРОНСКИ
 • Студентите пријавуваат во iKnow системот на ден 06.02.2023(понеделник), следејќи го Корисничкото упатство за студенти за менување на пасворд, логирање и пријавување на испити.
 • ФИЗИЧКИ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА
 • По електронското пријавување, студентите физички ги доставуваат пријавите за полагање во службата за студентски прашања на 06.02.2023(понеделник), така што бројот од електронската пријава(се отчитува од iKnow системот) задолжително се запишува на хартиената пријава, што физички се доставува во службата за студентски прашања.

НАПОМЕНА: Покрај доставуањето пријава во службата за студентски прашања, студентите ја доставуаат и уплатницата согласно Одлуката на ННС за надомест за полагање предмети во дополнителниот термин за полагање во зимскиот испитен рок.

Распоредот можете да го преземете на  следниов ЛИНК.

ЧАСОВИ ПО СПЕЦИЈАЛИЗИРАН ФРАНЦУСКИ

Рокот за пријавување на сите заинтересирани студенти да учат спезијализиран француски јазик е до 20.12.2022 година.
Сите заинтересирани студенти, потребно е:

1. да го преземат следниот excel фајл
2. да го пополнат и
3. испратат на следниот мејл: ikt@pf.ukim.edu.mk

Промотивна понуда на ЕЛСА !

Драги студенти,
Не пропуштајте ја оваа промотивна понуда за да станете дел од нашата ЕЛСА фамилија. Зачленете се уште веднаш на следната мејл адреса: applications@mk.elsa.org. Со самото зачленување Ве очекуваат многу конференции, семинари, академии и разни други настани во текот на академската година!
Затоа не чекајте, зачленете се уште веднаш!

Отворен повик за студенти за платена практикантска работа во Национален демократски институт (НДИ)

Национален Демократски Институт (НДИ) во Северна Македонија се објавува отворен повик за програмски асистент (практикант) во НДИ Северна Македонија. Оваа пракса е отворена само за студенти запишани на Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје кои се во последната година од додипломски студии и студентите запишани на втор циклус студии. Ова претставува одлична можност за студентите да се стекнат со вредно искуство во меѓународна организација која е присутна во Северна Македонија веќе 30 години. Рокот за пријавување е до 25.11.2022
Треба да се поднесат CV и мотивационо писмо на англиски на science@students.ukim.mk
Повеќе информации може да најдете на следниот линк. ЛИНК