ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО СТУДЕНТИТЕ НА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ ЗА ТЕРМИНИ ЗА ЗАВЕРУВАЊЕ И УПИС НА СЕМЕСТАР ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА

29.01.2018 година и 05.02.2018 година, заверување и запишување на семестар можат да извршат само студентите кои се запишани во I (прва) година.

 

30.01.2018 година и 02.02.2018 година, заверување и запишување на семестар можат да извршат само студентите кои се запишани во I I (втора) година.

 

31.01.2018 година и 06.02.2018 година, заверување и запишување на семестар можат да извршат само студентите кои се запишани во I I I (трета) година.

 

ПОЧИТУВАЊЕ НА ТЕРМИНИТЕ ЗА УПИС НА СЕМЕСТАР Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО!

 

ЗАПИШУВАЊЕ ИЛИ ЗАВЕРКА НА СЕМЕСТАР ПО РОКОТ Е СО АДМИНИСТРАТИВЕН УПИС СО УПЛАТА ОД 500,00 ДЕНАРИ.

Регионален фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност(ORF-EE) организира Летна школа 2018

Отворениот регионален фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност (ORF-EE), имплементиран од страна на Германското друштво за интернационална соработка (GIZ), заедно со Енергетската Заедница од Виена, организираат Летна школа 2018. Летната школа ќе се одржи во Сплит, Хрватска, во периодот помеѓу 25-ти август и 1-ви септември 2018 година, а Факултетот за електротехника, машинство и поморска архитектура од Сплит (https://eng.fesb.unist.hr/) е домаќин оваа година.

Школата е наменета за студентите на магистерски или докторски студии, младитe екперти, истражувачи, невладиниот сектор, вработените во јавните институции итн. кои доаѓаат од Европа и пошироко. Тема на школата ќе биде енергија и други релевантни под-теми кои се поврзани со енергијата како главна тема. Предавачи на програмата ќе бидат реномирани високо квалификувани експерти од Европската Унија и регионот. Сите информации и материјали за Летната школа  можете да ги најдете на следнот линк:

 

https://www.energy-community.org/aboutus/summer-school.html

 

Организаторот ги покрива трошоците за учество на летната школа и сместувањето.

 

Краен рок за аплицирање е 31.03.2018.

Дополнителни информации поврзани со годинешната школа, како напатствија за аплицирање, можете да најдете на следниот линк:

 

https://energy-community.org/aboutus/summer-school/2018.html

 

Имајте во предвид дека се охрабруваат сите девојки/жени да аплицираат за учество на програмата.

ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИЈА ЗА MOCK COURT НАТПРЕВАР ВО ВИЕНА

Повикот се однесува за меѓународен натпревар за MOCK Court од областа на трговска арбитража.

Апликациите се поднесуваат најдоцна до 26.02.2018 година а натпреварот ќе се одржи на 17.05.2018 година.

Сите други детали се наоѓаат во повикот во прилог. ТУКА

Правен факултет „Јустинијан Први“

ПРИЈАВУВАЊЕ ДОКТОРСКИ СЕМИНАР ЗА 3 И 5 СЕМЕСТАР

ПРИЈАВУВАЊЕ ДОКТОРСКИ СЕМИНАР ЗА 3 И 5 СЕМЕСТАР

 

Се известуваат студентите запишани на докторски студии – трет циклус на студии дека пријавите со трудовите за докторски семинар за 3 и 5 семестар се доставуваат до 15 февруари 2018 година во Библиотеката на Правниот факултет „Јустинијан Прив“. Право на пријавување имаат студените кои имаат евидентирано 3 или 5 семестар во учебната 2017/2018 година и студентите кои имаат евидентирано соодветна учебна 2017/2018 година. При поднесувањето на пријавата и трудот задолително да се носи и индекс заради евиденција на пријавата.

 

APPLICATION FOR DOCTORAL SEMINAR FOR 3 AND 5 SEMESTER

Students enrolled in doctoral studies – third cycle of studies are informed that the reports with the papers for doctoral seminar for 3 and 5 semesters are to be submitted till February 15, 2018 in the Library of the Law Faculty “Justinijan Prvi”. The right to apply have the students who have registered 3 or 5 semesters in the academic year 2017/2018 and students who have registered the appropriate school year 2017/2018. When submitting the application and the paper, it is necessary to carry an index individually for the purpose of recording the application.

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018

Почитувани Студенти,

Во прилог е упатството за ЕЛЕКТРОНСКО ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018. Рокот е до 22.1.2018 година. ТУКА

Упис на Втор Циклус на студии во Втор уписен рок за учебната 2017/2018 година

Уписот  на Втор Циклус на студии во Втор уписен рок за учебната 2017/2018 година ќе се одвива од 8.1.2018 година до 22.1.2018 година.

Во прилог е упатството и соопштението за упис на Втор циклус на студии во Втор уписен рок. ТУКА

European Student Placement Agency UK

Почитувани Студенти,

 

European Student Placement Agency UK со задоволство ве поканува да ги погледнете можностите за волонтирање и практично учење во ИТ и Правниот сектор.

 

Во прилог се прикачени детални описи на работните позиции. Доколку познавате некој кој би бил заинтересиран споделете го со неа/него, или ако и вие сами сте заинтересирани за аплицирање ја имате нашата поддршка да го сторите тоа.

 

За да аплицирате за некое од практикантските места најавете се на Вебсајтот подолу и следете ги инструкциите. https://www.espauk.com/students/student-application/

 

ИТ :
1) Java Developer Internship (ALFJA2311)
2) Software Testing Internship_Validation and Verification (V&V) (PATVST2111)
3) Front End Developer Internship (ALFFE2111)
4) Database Development Internship (SAGDD1311)
5) Data Science Internship (PORDS2111)
Право :
1) Law Internship _ Legal department Internship for Polish speaker (RGILL2111)

Потседување, ЕСПА не наплаќа никави провизии или еднократни давачки за студентите на има патни трошоци и сместување кои се подмирени од ЕСПА за периодод за кој трае стажирањето.

Очекуваме да го посетите сајтот на ЕСПА и да ги контактирате ако ви се потребни било какви дополнителни информации.