Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Научна конференција на тема „Данокот на додадена вредност“
             
konferencija-na-tema-ddv

Научна конференција на тема „Данокот на додадена вредност“

На Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје на 3 мај 2017 година се одржа научна конференција на тема „Данокот на додадена вредност – измени во однос на физичките лица: дилеми и перспективи“.

Научната конференцијата ја отворија проф. д-р Горан Коевски, Декан на Факултетот и проф. д-р Владимир Петрушевски, Проректор на konferencija-na-tema-ddv-2Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Проф. д-р Весна Пендовска, како воведничар се осврна на развојот на даночното законодавство во Република Македонија. Проф. д-р Александра Максимовска ги анализираше прашањата кои отвораат дилеми околу примената на новите правила во законската регулатива за ДДВ, додека проф. д-р Ванчо Узунов се осврна на прашањата на импликациите на новите правила за оданочување, односно скриена прогресија преку ДДВ. Во своето излагање, проф. д-р Александар Стојков даде компаративен преглед на правилата за ДДВ во поглед на прагот на регистрација во Европската унија и во Република Македонија. Можностите и опасностите од даночна евазија поради измената на ДДВ-регулативата беа предмет на анализа на доц. д-р Јован Зафировски, додека д-р Елена Ќосева се осврна на прашањата за уставноста и забраната за ретроактивното важење на новите правила за ДДВ.

На конференцијата учествуваше и генералната директорка на Управата за јавни приходи на Република Македонија, г-а Анастасија Илиевска, која што го истакна значењето на вакви дискусии во насока на унапредување на даночното законодавство во Република Македонија.