Свеченост за отворање Правна клиника за анти-корупција

Почитувани,

Задоволство ни е да Ве информираме дека Правниот факултет „Јустинијан Први“, во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, презеде напори за отворање на нова Правна клиника која ќе се бави со Анти-корупција. Се очекува дека Правната клиника за анти-корупциско право ќе започне со активна работа од идната академска година.

Во таа насока, на ден 27ми ноември 2017 година со почеток во 10:30 часот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ ќе се одржи Свеченост за промоција и отворање на Правната клиника за анти-корупциско право (во Стара сала за ННС).

Настанот ќе се одвива според следната агенда:

10:30 – 10:50
Поздравен говор
Проф. Горан Коевски, Декан на Правниот факултет „Јустинијан Први“
Г. Алфредо Стриполи, Шеф на отсекот за владеење на правото, Мисија на ОБСЕ во Скопје
10:50 – 11:10
Презентација на Правната клиника
Проф. Борче Давитковски
Проф. Гордана Лажетиќ
Проф. Ана Павловска-Данева
11:10 – 12:00
Коктел

Ве молиме Вашето учество да го потврдите не подоцна од 24ти ноември 2017 година кај м-р Константин Битраков на следната адреса: pravnaklinika.antikorupcija@gmail.com

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux