Професорот Докмановиќ одржа предавање на Универзитетот Принстон

На 8 април 2017 година проф. д-р Мишо Докмановиќ одржа предавање на Универзитетот Принстон во САД. Неговото излагање на тема „Slavic World Meets the Turks: the Transformation of the Family in 14th – 15th Century Ottoman Macedonia“ беше фокусирано на трансформацијата на семејството во Македонија во XIV и XV век и факторите и процесираат кои истото го детерминираат.
Предавањето беше одржано во рамките на меѓународната конференција „Family in the Premodern World – A Comparative Approach“ која се одржа на овој престижен американски универзитет. Нашиот професор беше еден од дванаесетте професори од целиот свет кои беа поканети да се обратат на оваа конференција. Универзитетот Принстон е рангиран како шести во светот на последната објавена Шангајска листа.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux