СЕДМО ГОДИШНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ УСТАВ

На 30 ноември 2017 година /четврток/ предавање на тема „Четвртиот амандман на американскиот устав и еволуцијата на користењето на технологијата како доказ во САД“ ќе одржи Џон Мекнил, правен советник во амбасадата на САД. Џон Мекнил е поранешен помошник на јавниот обвинител на Масачусетс.

Предавањето ќе се одржи во амфитеатар 3 со почеток во 10 часот во рамки на редовните предавања по историја на правото кај проф. д-р Мишо Докмановиќ.

Настанот е организиран во соработка со Македонско – американската алумни асоцијација, амбасадата на САД и Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux