СООПШТЕНИЕ за пријавување испити за дополнителната испитна казнена сесија 2019/20 година

Почитувани студенти, 

Ве известуваме дека дополнителната испитна сесија ќе се спроведе во периодот 28 септември–9 октомври 2020 година согласно распоредот објавен на веб на Факултетот.

Во прилог распоредот за полагање на дополнителната казнена сесија.

Испитите задолжително се пријавуваат преку IKnow системот во периодот 19-24 септември 2020 година. 

Студентите кои имаат технички проблеми да пратат мејл на ikt@pf.ukim.edu.mk или да се обратат во Службата за студентски прашања на 25 септември (петок) 2020 година од 11 до 14 часот.

Со почит,
Правен факултет
„Јустинијан Први“ во Скопје

СООПШТЕНИЕ

Правниот факултет „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ во Скопје, соопштува дека на ден 2.10.2020 година (петок) во 13 часот, кандидатката М-р ХЕДИБЕ НЕСИМИ ќе ја брани својата докторска дисертација на тема:

Идеализам vs реализам: концепти за војна и мир

Одбраната ќе се одржи во салата за состаноци на Правниот факултет „Јустинијан први“ – Скопје, Бул. „Гоце Делчев“9б – Скопје (сала за ННС под деканат)

Од Правниот факултет

„ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ Скопје

СООПШТЕНИЕ за земање оценки по предметот Административно право

Се замолуваат сите студенти кои освоиле оценка по предметот Административно право на 15.09.2020 година да ги донесат своите индекси во кабинетот на проф. д-р Ивана Шумановска Спасовска на ден 29.09.2020 година во 10:00 часот.

Индексите со впишани оценки ќе се подигнат на 01.10.2020 година во 10:00 часот од истиот кабинет.

Со индексите треба да се достават и пополнети пријави.

Срдечен поздрав,

Катедрата

СООПШТЕНИЕ ЗА ИСПИТИТЕ ПО ЕКОНОМИКА, ПОЛИТИЧКА ЕКОНОМИЈА, ДЕЛОВНИ ФИНАНСИИ, СОВРЕМЕНИ ЕКОНОМСКИ ТЕОРИИ И ОСТАНАТИ ПРЕДМЕТИ КАЈ ПРОФ. Д-Р В. КАНДИКЈАН, ПРОФ. Д-Р А. СТОЈКОВ И ПРОФ. Д-Р К. ШАПКОВА КОЦЕВСКА ВО ТРЕТАТА ДЕКАДА

Се известуваат студентите кои ќе полагаат испит по економика, политичка економија, деловни финансии, современи економски теории или друг предмет кај проф. д-р Владимир Кандикјан, проф. д-р Александар Стојков или проф. д-р  Катерина Шапкова Коцевска во третата декада во рамки на септемвриската испитна сесија дека испитите ќе се одржат на 24 септември (четврток) со почеток во 9 часот во амфитеатар 2 (ПИСМЕН ИСПИТ). Потребно е да се носи уредно пополнета пријава. Студентите задолжително треба да ги почитуваат протоколите за заштита во услови на Covid-19 пандемијата (носење маска, држење растојание и дезинфекција на раце).