Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Одбрани на магистарски трудови
             

СООПШТЕНИЕ

Правниот факултет „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ во Скопје, соопштува дека на 09.03.2023 година (четврток) во 09.00 часот, ќе се одржи одбрана на магистерскиот труд со тема: „Правниот статус на нотарската служба во Република Северна Македонија со компаративен преглед на балканските земји“ од кандидатот Артан Раховица, студент на постдипломски студии по правно-политички науки и комуникологија. Одбраната ќе се одржи во старата сала за ННС.

Од Правниот факултет „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ Скопје

02/03/2023

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
 Надица ЧолаковскаБракот и новите репродуктивни технологии20.02.2023 (ПОНЕДЕЛНИК)10:00Стара сала за ННС

20/02/2023

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
 Олгица КостовскаРазбојништвото и разбојничката кражба во македонското и компаративно казнено право10.02.2023 (ПЕТОК)10:40Kлиника за казнено право
Нина БалабанРазузнавачко безбедносните служби на државите од Југоисточна Европа10.02.2023 (ПЕТОК)11:20Kлиника за казнено право
Теа АчкоскаПрофил на сериските убијци10.02.2023 (ПЕТОК)12:00Kлиника за казнено право

03/02/2023

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
 Сергеј Станковиќ  Административно право и јав.админ.Заштита на личните податоци како ограничување на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер18.01.2023 (СРЕДА)12:00Стара сала за ННС

Известување: Одбраната од објективни причини се одлага за 24.01.2023 година во 11 часот во истата просторија.

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
Христијан Столески Компаративна анализа на управното судство во Република Северна Македонија и Република Бугарија24.01.2023 (ВТОРНИК)10:00Стара сала за ННС

17/01/2023

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
 Мартин Шунтов меѓународно право и односи и право на ЕУМониторинг механизмите за човекови права на Советот на Европа20.01.2023 (ПЕТОК)11:00Стара сала за ННС

11/01/2023

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
Сергеј Станковиќ  административно право и јавна администрацијаЗаштита на личните податоци како ограничување на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер18.01.2023 (среда)12:00Стара сала за ННС

11/01/2023

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
 Андреј Гулабовски  уставно правоОблици на остварување на правото на граѓаните на локална самоуправа со посебен осврт на Република Северна Македонија11.01.2023 (СРЕДА)12:00Стара сала за ННС
Панче Патоски  политички студииThe Effects of District Magnitude on Development and Functioning of Political System with Special Reference to Republic of North Macedonia (Ефектите на големината на изборната единица врз развојот и функционирањето на политичкиот систем со посебен осврт кон Република Северна Македонија)12.01.2023 (ЧЕТВРТОК)11:00Стара сала за ННС
Ристо Гулевски                    деловно  правоВидови банки и нивните различни функции16.01.2023 (ПОНЕДЕЛНИК)12:00Стара сала за ННС
Елена Димова-Иваноска             деловно  право ст.програмаКонтрола на концентрациите кои се создаваат при спојувања и преземања16.01.2023 (ПОНЕДЕЛНИК)13:00Стара сала за ННС

30/12/2022

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
 Филип КнапиќЕднородителски семејства – изгубени во законите09.01.2023 (ПОНЕДЕЛНИК)10:00Стара сала за ННС

28/12/2022

СООПШТЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕНАСЛОВ НА ТРУДОТДАТУМЧАСПРОСТОРИЈА  
 Диана Груевска ИлиевскаКазнената политика на судовите во Република Северна Македонија во однос на кривичните дела на семејното насилство28.12.2022 (СРЕДА)13:00Kлиника за казнено право

21/12/2022