ЕКО ЛЕГИСЛАТИВА И ЗЕЛЕНИОТ ДОГОВОР НА ЕУ И МАКЕДОНИЈА

Во пресрет на Денот на пролетта 21. март и Денот на водата 22. март, Факултетското студентско собрание во соработка со новоформираниот Центар за студентска дебата на нашиот факултет организираат панел дискусија на тема: “Еко легислатива и Зелениот договор на ЕУ и Македонија”.
Локација: Читална на Правен факултет “Јустинијан Први”
Датум: 21. март (четврток)
Време: 15:00 ч.
Што е Зелениот договор на ЕУ? Кои се зелени стартапи? Како стоиме со хармонизацијата на легислатива? Овие се само дел од прашањата кои ќе бидат одговорени.
Предавачите се врвни експерти во своите области и наши професори и тоа: Проф. Д-р Илина Ценевска, Проф. Д-р Катерина Шапкова-Коцевска и Проф. Д-р Лазар Јовевски.
Ве очекуваме,
Ваше ФСС.