ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ВО ЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК И ДОПОЛНИТЕЛЕН ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ ВО ЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК ЗА ПРВ И ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2023-2024 ГОДИНА

  1. ПРИЈАВУВАЊЕ ВО
   ЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК

  Пријавување испити на прв и втор циклус студии во зимскиот испитен рок ќе се врши електронски со користење на iKnow системот И физички во службата за студентски прашања, во периодот од

  11.12.2023 до 14.12.2023 година,

  Начин и постапка на пријавување во зимскиот испитен рок:

  1. ЕЛЕКТРОНСКИ
  • Студентите пријавуваат во iKnow системот од 11.12.2023(понеделник) до 14.12.2023(четврток), следејќи го Корисничкото упатство за студенти за менување на пасворд, логирање и пријавување на испити.
  1. ФИЗИЧКИ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА
  • По електронското пријавување, студентите физички ги доставуваат пријавите за полагање во службата за студентски прашања од 11.12.2023(понеделник) до 14.12.2023(четврток), така што бројот од електронската пријава(се отчитува од iKnow системот) задолжително се запишува на хартиената пријава, што физички се доставува во службата за студентски прашања.
   _____________
   НАПОМЕНА: СТУДЕНТИТЕ ОД ПРВА ГОДИНА ПРИЈАВУВААТ САМО ЕЛЕКТРОНСКИ, ПРИЈАВАТА ЗА ПОЛАГАЊЕ ФИЗИЧКИ ЈА ДОСТАВУВААТ НА ИСПИТ.Распоредот можете да го преземете на  следниот ЛИНК.

   1. ПРИЈАВУВАЊЕ ВО
    ДОПОЛНИТЕЛЕН ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ ВО ЗИМСКИ ИСПИТЕН РОК

   Пријавување испити на прв и втор циклус студии во дополнителниот термин за полагање во зимскиот испитен рок ќе се врши електронски со користење на iKnow системот И физички во службата за студентски прашања, на следниот датум:

   06.02.2024 (вторник)

   Начин и постапка на пријавување во дополнителен термин за полагање во зимски испитен рок:

   1. ЕЛЕКТРОНСКИ
   1. ФИЗИЧКИ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА
   • По електронското пријавување, студентите физички ги доставуваат пријавите за полагање во службата за студентски прашања на 06.02.2024(вторник), така што бројот од електронската пријава(се отчитува од iKnow системот) задолжително се запишува на хартиената пријава, што физички се доставува во службата за студентски прашања.

   НАПОМЕНА: Покрај доставуањето пријава во службата за студентски прашања, студентите ја доставуаат и уплатницата за дополнителниот термин за полагање во летен испитен рок, согласно Одлуката за износи на плаќање за дополнителните сесии по испит на прв циклус студии и на втор циклус студии .

   Распоредот можете да го преземете на  следниот ЛИНК.

    

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux