Посета на Н.Е. Вилма Дамбраускиене и претставници на ЕУ Делегацијата и Europe House Skopje

На 12.3.2024 г., Деканатот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ беше домаќин на делегација од Н.Е. Вилма Дамрбраускине Амбасадор на Република Литванија, претставници од Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија и Europe House Skopje и д-р Неријус Малиукевичиус, водечки литвански експерт за медиуми и кризна и стратешка комуникација, со геополитички фокус на улогата на Русија и Белорусија. На средбата се разменија искуства и разгледуваа можности за идна академска соработка помеѓу Правниот факултет и Вилниус Универзитетот во Литванија. По средбата д-р Неријус одржа предавање насловено „Рушење на ѕидовите од дезинформации“ во амфитеатар седум на Правниот факултет.

 

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux