Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Ongslot88 Agen Judi Casino dan Slot Online Se Asia Slot Online Deposit Dana GokilOngslot88 Deposit Dana dan Pulsa Situs Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Terlengkap Link Alternatif Agen Judi Bola Terpercaya 2023 Ongslot88 Slot Online Deposit Dana dan Pulsa Rtp Slot Gacor Hari Ini Ong Slot88 Terbaru 2023 Cara Bermain Mahjong Ways 2 Terbaru 2023 Situs Slot E Wallet Dana Tergacor 2023 Cara Jitu Main Game Slot Online Game Demo Slot Pragmatic Terbaru Indonesia Situs Slot Online Server Internasional Terbaru Slot Online Situs Judi Slot Casino Online Server Internasional Cara Pasang Togel Online SGP Dunia Slot Online Slot Demo
Односи со јавност – прв циклус
             

Односи со јавност – прв циклус

П Р В А   Г О Д И Н А

ПРВ СЕМЕСТАР

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Теорија на односите со јавноста 3,5 6 Теорија на односите со јавноста
2 Македонски јазик и стилистика 3,5 6
3 Вовед во право 3,5 6 Вовед во право
4 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6
5 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6

 

ВТОР СЕМЕСТАР

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Политички систем 3,5 6 Политички систем
2 Европска интеграција на РМ 3,5 6 Европска интеграција на РМ
3 Економика 3,5 6 Економика
4 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6
5 Опционен предмет од Универзитетот 3,5 6

 

В Т О Р А   Г О Д И Н А

ТРЕТ СЕМЕСТАР

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Јавна администрација 3,5 6 Јавна администрација
2 Социопсихолошки аспекти на односите со јавност 3,5 6 Социопсихолошки аспекти на односите со јавност
3 Маркетинг 3,5 6
4 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6
5 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6

 

ЧЕТВРТИ СЕМЕСТАР

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Политичка пропаганда и убедување 3,5 6 Политичка пропаганда и убедување
2 Основи на менаџмент 3,5 6
3 Современи политички системи 3,5 6 Современи политички системи
4 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6
5 Опционен предмет од Универзитетот 3,5 6

 

Т Р Е Т А   Г О Д И Н А

ПЕТТИ СЕМЕСТАР

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Меѓународни политички односи 3,5 6
2 Односи со медиумите 3,5 6 Односи со медиумите
3 Јавно мислење 3,5 6 Јавно мислење
4 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6
5 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6

 

ШЕСТИ СЕМЕСТАР

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Техники на односите со јавноста 3,5 6 Техники на односите со јавноста
2 Говорништво и невербална комуникација 3,5 6 Говорништво и невербална комуникација
3 Информатичко-комуникациска технологија и односите со јавноста 3,5 6
4 Изборен предмет од Факултетот 3,5 6
5 Опционен предмет од Универзитетот 3,5 6
Предмет Настава Кредити Силабуси

 

Изборни предмети од Факултетот

(од прв до шести семестар)

Врзани изборни предмети:

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Основни институти на јавно и приватно право 3,5 6

 

Други изборни предмети:

Предмет Настава Кредити Силабуси
1 Истражувачко новинарство 3,5 6 Истражувачко новинарство
2 Е-Новинарство 3,5 6
3 Агенциско новинарство 3,5 6
4 Медиумите и правата на децата 3,5 6 Медиумите и правата на децата
5 Радио новинарство 3,5 6 Радио новинарство
6 ТВ новинарство 3,5 6 ТВ Новинарство
7 Печатени медиуми 3,5 6 Печатени медиуми
8 Мировно и воено новинарство 3,5 6 Мировно и воено новинарство
9 Заштита на лични податоци 3,5 6
10 Известување и уредување во новинарство -практикум 3,5 6
11 Интервју 3,5 6 Интервју
12 Графиката и дизајнот во новинарството 3,5 6
13 Дигитална демократија 3,5 6
14 Политички маркетинг 3,5 6
15 Интерна комуникација 3,5 6
16 Односи со јавноста во услови на криза 3,5 6 Односи со јавноста во услови на криза
17 Човечки ресурси 3,5 6 Човечки ресурси